Popis projektu

V Lugane sa stará továreň na čokoládu zmenila na pracovný priestor

V sídle významnej historickej priemyselnej budovy av centrálnej oblasti Lugana presunula pobočka Ticino strojárskej firmy, partner TBF, novú kanceláriu.

Projekt dizajnu interiérov, ktorý bol zverený štúdiu MD Creative Lab, umožnil sledovať cieľ získania praktického, zdravého a použiteľného prostredia pre svojich spolupracovníkov. Nehnuteľnosť nachádzajúca sa v meste Lugano Besso a postavená koncom 19. storočia ako továreň na čokoládu od spoločnosti Tobler predstavuje architektonické pamätník v meste.

Je to jedna z mála mestských priemyselných budov, ktoré sa v našom regióne stále nachádzajú, s viac ako 3,000 2 mXNUMX komerčných a remeselníckych plôch. Blízkosť stanice a diaľničný prístup ju robia predmetom osobitného záujmu. Vzhľadom na svoje architektonické vlastnosti je nehnuteľnosť chránená z historického a kultúrneho hľadiska.

Projekt obnovy a vylepšenia budovy, po ktorom nasleduje arch. Lorenzo Cotti, umožňuje kompletné ovocie podľa súčasných štandardov. Práce sa začali v roku 2019 a ich cieľom bolo uviesť do pôvodného stavu obálku a všetko technické vybavenie, v záverečnej fáze umožnili prispôsobiť priestor vyhradený pre kancelárie klienta. Štúdia, ktorá sa zaoberá multidisciplinárnym inžinierstvom, ako je ochrana životného prostredia, stavebné inžinierstvo, ako aj čistenie odpadov a vôd.

Budova sa perfektne hodí k zavedeniu kancelárie v otvorenom priestore: k vytvoreniu pocitu jednoty a ľudskej interakcie medzi kolegami. Rozprestiera sa na ploche viac ako 330 metrov štvorcových, priestor má 4 metre vysoké stropy, liatinové stĺpy a charakteristické okná s Alpami v pozadí a silné priemyselné kúzlo.

Počnúc vchodom je v strede police police červený cikcak na podlahách z jednoduchej cementovej malty. Ich výška, pokrytá kruhovými žiarovkami z látky pohlcujúcej hluk, je vhodná na rýchle stretnutie alebo na nahliadnutie do výkresov. V dolnej časti sú zasadačky, v ktorých vládne modrá. Izby sú ohraničené ľahkými vnútornými priečkami a nesú názvy miest kultúrneho dedičstva Ticina. Vo vnútri boli na optimalizáciu akustiky prostredia použité panely absorbujúce zvuk vyrobené z materiálu s premenlivou hustotou, čo umožňuje selektívnu absorpciu pri rôznych frekvenciách.

Prevádzkové stanice sa získavajú z predchádzajúcich kancelárií. Priestor bol dosť rozptýlený a vzrušujúce projekty spolu s rastom aktivít boli iba niektorými dôvodmi na plánovanie tohto kroku. Zmena pracovnej koncepcie bola možná aj vďaka typu existujúceho nábytku, ktorý využíva potenciál modulárneho systému čo najlepšie. Prispôsobený meniacim sa okolnostiam, rekonfigurovaný nábytok vytvoril nové prevádzkové ostrovy. Zelené lístie určené na ozdobenie pracovných staníc pomáha okysličovať priestor.

Skutočným stredobodom je recepcia, ktorej dominuje recepcia, vyrobená z jedného kusu syntetického kameňa, ktorý sa „usmieva“ a vykazuje perforovanú červenú podšívku. Vedľa nej sa nachádza neformálna prestávka: s nadmernými akustickými lampami, čalúnenými kreslami a pohovkou v podkroví z kože a tkaniny, s odkrytými pántami. Prvky, ako napríklad retro červená chladnička, dodávajú tejto oblasti hravý a neformálny aspekt, zatiaľ čo oceľová kuchyňa a čierne čiary traťových svetiel vyvažujú všetko s vážnosťou a dôslednosťou.

Postupom času sa rodili aj kancelárske tradície: Kaviareň to potvrdzuje. Od cestovania a dôveryhodného praženia, spolupracujú spolupracovníci štúdia najrôznejších zmesí kávy a oživujú tak skutočné chute.